Ciocolată caldă de casă – da, asta e tot ce îmi doresc în zilele friguroase! Și pentru că plicurile cu tot felul de prafuri dubioase din comerț nu mi-au câștigat încrederea și nici nu sunt pe placul meu, mi-am propus să fac acasă acest deliciu. Rezultatul – o băutură caldă densă, cremoasă, dulce atât cât trebuie, numai bună să-mi încălzesc corpul și să-mi recapăt buna-dispoziție.
Vă invit să aflați rețeta de ciocolată caldă de casă din doar 2 ingrediente. Încă 3 sunt opționale, dar vă garantez că ciocolata caldă va fi perfectă, oricare variantă ați alege!
Ciocolată caldă de casă – ingrediente și mod de preparare
Ingrediente pentru o cană de ciocolată caldă densă:
- 250 de mililitri de lapte 3,5% grăsime
- 50 de grame de ciocolată amăruie minimum 70% cacao
- o linguriță de extract de vanilie (opțional)
- frișcă (opțional)
- bezele (opțional)
Mod de preparare:
Pune laptele la încălzit, într-un ibric, la foc mediu spre mic mai degrabă.
Pune pătrățelele de ciocolată peste laptele din ibric și lasă pe foc până se omogenizează, amestecând încontinuu cu o linguriță.
Când laptele ajunge aproape de punctul de fierbere și ciocolata s-a topit complet, oprește focul.
Acum e momentul să adaugi extractul de vanilie, dacă îl ai și dacă îți place. Amestecă din nou și pune ciocolata caldă în cană.
Servește ciocolata caldă cu frișcă sau bezele pe deasupra, sau simplă, e delicioasă oricum!