Fructele parfumate de gutui se pot transforma într-o dulceață aromată.
Ingrediente
1 kg gutui taiata cubulete
1 kg zahar
300 ml apa
250 ml suc de lamaie
1 baton de vanilie
Mod de preparare
1. Pune la fiert apa cu zaharul, sucul de lamaie si batonul de vanilie. Dupa ce s-a topit zaharul, scoate vanilia si adauga cubuletele de gutuie, amesteca si lasa pe foc domol pana ce fructele s-au inmuiat, iar siropul s-a legat.
2. Ia o lingurita din dulceata si lasa sa se racoreasca. Siropul trebuie sa curga incet si sa fie foarte lipicios.
3. Ia dulceata de gutui de pe foc, las-o sa se raceasca si pune-o in borcane sterilizate.
4. Dupa ce ai inchis borcanele, intoarce-le cu fundul in sus si lasa-le asa o zi. Astfel, dulceata de gutui nu va prinde aer, impiedicand formarea mucegaiului, si nu se va intari.